Kære sponsorer !

Sponsorperioden - august 2020 til juli 2021 - har været en meget stille periode. Ved afslutningen af sidste sæson  (juli 2020) var samfundet så småt ved at lukke op igen. Pandemien var i aftagende. Nedlukningen i marts 2020 - så ud til at have haft en gavnlig effekt. Nedlukning af virksomheder, skoler, samt alle offentlige institutioner, samt danskernes vilje til at holde afstand, spritte hænderne af og bruge mundbind, så ud til at virke. Danskerne var i den grad rigtig gode til at lade sig teste for Covid 19 smitte.

Ved starten af eftersommeren 2020 fik virksomhederne og dele af den private sektor langsomt lov til at genåbne i takt med at smittetallene langsomt dalede. 

Men i oktober måned kom - som ventet - den 2. bølge af pandemien ; - og vi måtte alle indstille os på en ny delvis nedlukning.

Folketingets vilje til at hjælpe alle virksomheder, der kunne finde belæg for det, med hjælpepakker; - har fået de fleste virksomheder til at komme igennem krisen.  Derimod har forsamlingshusene og her tænker jeg især først og fremmest på Førslev forsamlingshus - ikke kunnet få del i hjælpepakkerne. Det har her været "umuligt" at overbevise via ansøgninger om antallet af fester (store som små) i løbet af de sidste par år.

Det er her, bestyrelsen for forsamlingshuset, vil takke alle vores sponsorer hjerteligt for jeres vedholdende vilje til at være sponsor for F.huset. Jeres sponsorbidrag på 1000 kr. for perioden august 2020 til juli 2021 har været en medvirkende faktor til at få vores vært til at komme igennem krisen med "skindet på næsen".

Vores vært har ellers ikke ligget på den lade side igennem krisen. Allerede i april 2019 - lancerede hun et nyt tiltag, da hun her ikke kunne holde nogen fester mere. Hun startede med at lave dagens ret - som blev et kæmpe udvalg af lækre anretninger. Via sms skrev hun til et større og større antal brugere og hver især kunne så melde tilbage og betale via MobilePay.

Derudover har Faxe Kommune også været en stor hjælpefaktor. Da muligheden for at ansøge om midler igennem Forsamlingshusforeningen blev annulleret, så delte Kultur og Fritid ansøgningsmidlerne på de 240.000 kr. op i 10 andele, som forsamlingshusene herefter fik sat ind på deres konto.

Til sidst men ikke mindst - så har bestyrelsen for f.huset hjulpet vores vært ved at give hende gratis forpagtningsperioder.

Vi er nu kommet igennem forpagtningsperioden 2020 / 2021 ... og vil om kort tid sende nye opkrævninger ud for perioden august 2021 / juli 2022.

Pandemien med Covid 19 er på kraftigt tilbagetog. De nye vacciner, som blev godkendt ved starten af 2021 har fået størstedelen af de danske borgere til at lade sig vaccinere og her i skrivende stund (læs den 15.08-2021) er alle restriktioner ophævet.

Der kan igen holdes fester i forsamlingshuset... og jeg kan med glæde skrive, at der pt. holdes fest. Hele p. pladsen har i dag været fyldt med biler og huset med festglade mennesker.

Velkommen til den nye sæson!

Pfv. Hans-Erik Hansen