Børnenes juletræsfest.

Børnenes juletræsfest har i mange år været en fast tradition i Førslev forsamlingshus. Datoen for afholdelsen har altid været den 29. december kl. 18:30.

Det lidt sene starttidspunkt (kl. 18:30) har nogle enkelte gange affødt lidt kritiske bemærkninger fra flere forældre til de mindste børn; - men da det er forsamlingshusets bestyrelse, der afholder arrangementet... en bestyrelse, som er ulønnet og for manges vedkommende er på arbejde i dagtimerne, kan juletræsfesten ikke afholdes i dagens lyse timer.

Det til trods, så er Børnenes juletræsfest noget, som alle børn ser frem til med stor glæde.

Festen starter som sagt kl. 18:30. Da alle deltagere er forhåndstilmeldt via email, telefonisk eller mundtligt, bliver alle krydset af på en liste i Dameværelset.

Inde i den "Store sal" er årets flotte juletræ, som de sidste mange år har været sponsoreret af Peter Kjær på "Storgården", pyntet med kræmmehuse, guirlander, glaskugler samt levende lys og som sikkerhed - står flere bestyrelses medlemmer rundt om træet. 

Efter at bestyrelsens formand har budt alle velkommen, samles alle børn samt forældre og bedsteforældre rundt om træet.

Vores allesammens kære "Førslev spillemænd" har i rigtig mange år været vores faste musik ledsagere. Se mere på linket : http://www.xn--frslevspillemnd-9lb70a.dk/

Ved juletræsfesten i 2017 havde alle 7 musikanter placeret sig på scenen, med rigtig god oversigt og kontakt til børnene nede i salen. De spillede alle julens klassiske melodier. Lige inden starten til "Højt for træets grønne top" , kaldte de i kor sammen med alle børnene nede i salen på Julemanden. Efter et par minutter - kom julemanden sammen med 2 søde nissepiger ind i salen og delte flødekarameller ud til alle børnene. Herefter gik julemanden og hans nissepiger sammen med børnene rundt om juletræet akkompagneret af Førslev spillemænd til "Højt for træets grønne top"... og flere dejlige julemelodier fulgte herefter.

Efter at børnene havde gået rundt om juletræet og sunget alle de kendte julemelodier i ca. 1 time, skulle juletræet bæres ud af salen, hvorefter børnene blev underholdt med sanglege af spillemændene.

Men i Førslev forsamlingshus, har der altid været den tradition, at børnene ikke ville af med juletræet godvilligt; - så efter at juletræet var blevet frigjort fra juletræsfoden og lagt ned i salen, blev der en kamp mellem de voksne og alle børnene om at trække juletræet ud af salen / trække det tilbage igen. I 2017 var overmagten hos børnene... derfor lavede Preben fra bestyrelsen den list, at binde et reb i toppen af træet og med sin bil at trække det ud af salen.

Herefter blev gulvet fejet fri for grannåle og Førslev spillemænd tog over med underholdning med børnene. 

Medens børnene blev underholdt med sanglege, havde bestyrelsen travlt ude i køkkenet og i Dameværelset. I køkkenet med at bage æbleskiver og i Dameværelset med at stille op til uddeling af godteposer samt juice til børnene. 

Spillemændene underholdt i ca. 1/2 time hvorefter de fik en velfortjent pause med kaffe og oste; - samt rullepølsemadder... og børnene fik, en efter en, deres julegodteposer samt juice. 

Kort tid efter kunne der købes æbleskiver, kaffe og øl/vand til de voksne.

Da Spillemændenes sult var stillet, fortsatte de ca. endnu 1/2 times tid med at underholde de børn, der endnu havde energi til overs... men ca. kl. 21:00 ebbede energien langsomt ud og hele juletræsfesten fik sin afslutning.